Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Επέμβαση σήμερα της αστυνομίας στη μονή Εσφιγμένου

Επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους, καθώς μοναχοί της Νέας Αδελφότητας που έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα ζητούν να μπουν στη Μονή, όπου βρίσκονται οι μοναχοί της Παλαιάς Αδελφότητας.
Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά ένας μοναχός.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η επιχείρηση της αστυνομίας, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για επέμβαση εισαγγελέα τις επόμενες ώρες.
Οι μοναχοί της Παλαιάς Αδελφότητας δηλώνουν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν το κονάκι.
Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου αναφέρεται: "έχει αναλογιστεί η κυβέρνηση ότι θα ποτίσει με αίμα μοναχών το χώμα του Αγίου Όρους" δίνοντας το πράσινο φως για αστυνομική επέμβαση εναντίον μοναχών εντός του Αγίου Όρους; Ζητείται μάλιστα η παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Σημειώνεται ότι η Νέα Αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα, σύμφωνα με τα οποία πρέπει να εκκενωθεί το κονάκι από την Παλαιά Αδελφότητα για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και αναστήλωσης της μονής που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ με σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος δήλωσε σχετικά: «Ουδέποτε σε εκτέλεση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων ιδιωτικής διαφοράς δεν παραστάθηκαν τα ΜΑΤ, μπουλντόζες και εισαγγελείς. Αυτά συμβαίνουν σήμερα, μόνον εναντίον της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος. Όμως, πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ότι η πολιτική απόφαση αυτή, στηρίζεται σε λόγους που αφορούν οικονομικά συμφέροντα και μόνον. Οι συνέπειες από αυτή την εκτέλεση σκοπιμοτήτων εις βάρος των μοναχών της Μονής Εσφιγμένου βαρύνουν, αποκλειστικά, την κυβέρνηση και τον κ. Δένδια».
Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου