Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Είναι ηθικό και Εθνικό χρέος, είναι Εθνική ανάγκη επιβίωσης, είναι Ιερή Αποστολή

Η διδασκαλία δεν είναι γέμισμα του πνευματικού κάδου. Δεν είναι μισθωτή ευκαιρία ή μηχανοποιημενη μετάδοση γνώσεων αλλά κοινωνία ψυχών και πνευματική μυσταγωγία.

Ο Ιερέας, ο Δάσκαλος, ο Καθηγητής, ο εμπνευσμένος επιστήμων με τη βαθιά συναίσθηση της ευθύνης και της τιμής ότι συνεχίζει το έργο του Δημιουργού, με την επιθυμία να εισέρχεται στα άδυτα των αδύτων της ψυχής των Νέων και να ανάβει τον θείο σπινθήρα, γίνεται λειτουργός μυστηρίων, διάκονος του Ναού της παιδείας!
Κοινωνεί την παιδική ψυχή και αποκαλύπτει, εξηγεί την γνώση και την Σοφία του Θεού.
Τότε γεννάται ο υπεύθυνος άνθρωπος, τότε καταξιώνεται το έργο της παιδείας ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Και ανθρώπους δημιουργεί μόνον ο άνθρωπος όχι το βιβλίο η μηχανή ή ο υπολογιστής.
Μόνον όταν οι διδάσκοντες απευθύνονται ΟΧΙ ΜΟΝΟ στο πνευματικό δυναμικό αλλά και στο ηθικό, διεγείρουν τη συμμετοχή του Μαθητού στην ωραιότερη στιγμή της ζωής του, τη στιγμή της αφύπνισης του Θείου σπινθήρα. ΓΙΑΤΙ ΝΕΟΤΗΤΑ ΧΩΡΊΣ ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΗΛΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.
Ξεκινούν οι νέοι μας για το ταξίδι της ζωής τους απροσανατόλιστοι, χωρίς πυξίδα, χωρίς λιμάνι και χάνονται στον ωκεανό της απιστίας, στον Καιάδα, στον δολοφόνο κάθε δημιουργικής διάθεσης.
Οι νέοι εκπαιδευτικοί πρέπει να δώσουν την δάδα αναμμένη στη νέα γενιά. Ωστόσο θα τη δώσουν αναμμένη η μήπως την παρέλαβαν οι ίδιοι μισόσβηστη και την παραδώσουν σβησμένη?
Η φράση ΠΈΣΤΕ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΑΣ μας οδηγεί στη σκέψη πως η δάδα όλο και σιγοσβήνη.
Μια επίσκεψη στην έκθεση βιβλίου μας διαβεβαίωσε για μια φορά ακόμη ότι οι υπαίτιοι είναι αυτοί που πάνω στο συμφέρον τους κτίζουν με πτώματα βωμούς προδοσίας. Μέσα στα εκατό περίπου περίπτερα, όπου επικρατούσε ο υλισμός, πνίγηκε το ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΊΟ.
Και σαν τα μελίσσια οι νέοι ήταν ριγμένοι στόν Μάρξ στον Λένιν .....
Αν για τους άλλους λαούς η Ελληνοχριστιανική παιδεία είναι ζήτημα ορθής αγωγής για μας τους Έλληνες ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΙΣ, Ιερή Αποστολή.
Κύριε Ιησού Χριστέ, κράτησε στην παλαίφατη και ακοίμητη Ελλάδα μας ενεργό το φως της Σοφίας και της Γνώσεως.
Π.Ευθυμιος Μπαρδακας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου