Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΝ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

Υπό την αιγίδα και συνοδείαν: Του Αρχιμανδρίτου πατρός Ευθυμίου Μπαρδάκα
ΟΙ ΕΝΟΡΙΕΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΗΣ ΤΣΑΚΟΥ
ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Kitsakis Travel & Tourism διοργανώνουν
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΝ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

Αεροπορικώς: Από 17/07/19 έως 24/07/19

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ


Τετάρτη, 17/07/19                  Αθήνα - Τελ Αβίβ - Ναός της Αναστάσεως

Ώρα 04:30΄. Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, από όπου στις 06:20΄ θα πετάξουμε με την Alitalia (Ιταλικές Αερογραμμές) για το Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Διάρκεια πτήσεως 1.50΄ περίπου. Αμέσως μετά την έξοδό μας από το Αεροδρόμιο, θα μεταβούμε στην αρχαία Ιόππη (Γιάφφα), χτισμένη στις ακτές της Μεσογείου Θαλάσσης, στην οποία ο Απόστολος Πέτρος ανέστησε τη φιλάνθρωπο Αγία Ταβιθά και όπου θα επισκεφθούμε την Ι. Μονή των Αγίων Αρχαγγέλων. Από εδώ θα έχουμε μία πανοραμική άποψη της πόλεως του Τελ Αβίβ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και την αρχαία Αριμαθαία (Ρέμλη), πατρίδα του ευσχήμονος Ιωσήφ, όπου βρίσκεται ο Ι. Ναός του Αγίου Γεωργίου μέσα στην οποία σώζεται η κολόνα της χήρας. Από εδώ θα μεταβούμε στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, όπου θα κλίνουμε γόνυ ενώπιον του Παναγίου Τάφου του Κυρίου και του Φρικτού Γολγοθά και θα ξεναγηθούμε λεπτομερώς στα εντός του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως παρεκκλήσια και προσκυνήματα. Τέλος, θα επισκεφθούμε την Ι. Μονή του Τιμίου Σταυρού όπου ο Λωτ εφύτευσε το τρισύνθετον δένδρον του Τιμίου Σταυρού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια.


Πέμπτη, 18/07/19                Χοζεβά - Βηθανία - Άγ. Θεοδόσιος - Άγ. Σάββας - Βηθλεέμ
Κατά την σημερινή ημέρα θα επισκεφθούμε: την Ι. Μονή Χοζεβά, όπου βρίσκεται το σπήλαιον στο οποίο ο προφήτης Ηλίας παρέμεινε επί 3,5 χρόνια τρεφόμενος υπό του κόρακος και όπου ο Θεοπάτωρ Ιωακείμ προσηύχετο δια να λάβει παρά του Κυρίου τέκνον, τη Βηθανία (Ι. Μονή Λαζάρου, Μάρθας και Μαρίας), την Ι. Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων, την Ι. Μονή του Αγίου Σάββα στα βάθη της ερήμου της Ιουδαίας (άβατος διά γυναίκας), τον Οίκο των Ποιμένων και τον Ιερό Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ όπου θα κλίνουμε γόνυ ενώπιον του Ιερού Σπηλαίου της Θείας Γεννήσεως και θα ξεναγηθούμε στη Μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο Σπήλαιο των σφαγιασθέντων Νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Παρασκευή, 19/07/19        Ναζαρέτ - Κανά - Όρος Θαβώρ - Καπερναούμ - Τιβεριάδα
Κατά την σημερινή ημέρα θα επισκεφθούμε: Τη Ναζαρέτ, η οποία πρώτη ήκουσε το μήνυμα της σωτηρίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον, το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου και “έλαμψε το πρόσωπον αυτού ως ο ήλιος, τα δε ιμάτια αυτού εγένετο λευκά ως το φως”, την Ι. Μονή Αγίων Αποστόλων Καπερναούμ, στην οποία πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου, τη λίμνη της Τιβεριάδος, και τέλος, την Ι. Μονή Αγίων Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Σάββατο, 20/07/19             Φρέαρ Ιακώβ - Ιεριχώ - Άγ. Γεράσιμος
Κατά την σημερινή ημέρα θα επισκεφθούμε: το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου), την περιοχή της Σαμάρειας, όπου βρίσκεται το μαρτυρικό προσκύνημα του Φρέατος του Ιακώβ, στο οποίο πραγματοποιήθηκε ο διάλογος του Κυρίου με τη Σαμαρείτισσα και όπου το 1979 εσφάγη ο ηρωικός ηγούμενος της Μονής Άγιος Φιλούμενος ο Κύπριος, τον Ιερό ποταμό Ιορδάνη, στο σημείο που βαπτίσθηκε ο Κύριός μας, όπου θα γίνει αγιασμός και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών, την ακριτική Ι. Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, του μετά λέοντος εικονιζομένου, την πόλη της Ιεριχούς όπου βρίσκεται η Ι. Μονή του Προφήτου Ελισσαίου και η γέρικη συκομορέα του Ζακχαίου, και, τέλος, το Σαραντάριο Όρος, που είναι ο τόπος της προσευχής και των πειρασμών του Κυρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Κυριακή, 21/07/19              Αναχώρηση για το Όρος Σινά
Ώρα 07:00΄ περίπου. Αναχωρούμε για το Όρος Σινά. Θα περάσουμε από το φοβερό τόπο της Νεκράς Θαλάσσης (Σόδομα και Γόμορα), Σπήλαια Κουμράν, Άϊν Γκέντι, Άϊν Μποκέκ, θα διασχίσουμε την έρημο Αραβά με τις διάφορες οάσεις και θα φθάσουμε στην παραθαλάσσια πόλη του Εϊλάτ. Θα περάσουμε τα σύνορα Ισραήλ - Αιγύπτου της περιοχής ΤΑΜΠΑ και μετά από διαδρομή 3 ωρών περίπου θα φθάσουμε στην μεγάλη Ακρόπολη της Ορθοδοξίας, την Ι. Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της Μονής. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Δευτέρα, 22/07/19              Θεία Λειτουργία - Ξενάγηση - Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα
Ώρα 06:00΄. Προαιρετική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ι. Μονής. Στη συνέχεια προσκύνηση των χαριτοβρύτων λειψάνων της πανσόφου Αγίας Αικατερίνης και λεπτομερής ξενάγηση εντός της Ιεράς Μονής (Βυζαντινές εικόνες, χειρόγραφα, Αγία Βάτος, Φρέαρ Μωϋσέως, Κοιμητήριον, κ.λ.π.). Η Μονή Σινά είναι κτίσμα του αυτοκράτορος Ιουστινιανού, τον 6ο αι. μ.Χ.Ώρα 10:00΄ περίπου. Αναχωρούμε από τη Μονή Σινά, και δια της ιδίας οδού, με ενδιάμεσες στάσεις, επιστρέφουμε στα Ιεροσόλυμα. 

Τρίτη, 23/07/19                    Στην Ιερουσαλήμ
Το πρωί θα μεταβούμε στη Γεθσημανή (τάφος της Παναγίας, τόπος του Μαρτυρίου του Αγίου Στεφάνου και τόπος της προσευχής και αγωνίας του Κυρίου). Στη συνέχεια θα οδοιπορήσουμε στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου θα επισκεφθούμε τον Οίκο Ιωακείμ και Άννης (τόπος Γεννήσεως της Θεοτόκου) και το Πραιτώριο (Φυλακαί του Κυρίου), θα ανέλθουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα καταλήξουμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση των προσκυνητών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Τετάρτη, 24/07/19              Επιστροφή στην Ελλάδα
Το πρωί θα είμαστε ελεύθεροι για προσωπικές επισκέψεις, αγορές αναμνηστικών και προετοιμασία αναχωρήσεως για την Ελλάδα.Ώρα 16:00΄. Μεταφορά στο Αεροδρόμιο, από όπου, με την Alitalia και πάλι, θα πετάξουμε στις 19:55΄ για την Αθήνα.
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Τιμή συμμετοχής: Ευρώ 850 (Επιβάρυνση μονόκλινου 250 Ευρώ)

Συμπεριλαμβάνονται:
1)    Το αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα - Τελ Αβίβ - Αθήνα.
2)    Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Angel (3 αστέρων) στη Βηθλεέμ και Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Holy Land (3 αστέρων superior) στην Ιερουσαλήμ, σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, με πρωινό και δείπνο σε μπουφέ καθημερινά.
3)    Η διαμονή στο Όρος Σινά με ημιδιατροφή.
4)    Όλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
5)    Φόροι αεροδρομίων.
6)    Φόροι συνόρων Ισραήλ - Αιγύπτου.
7)    Έμπειρος ξεναγός - συνοδός του γραφείου μας.
8)    Η άνοδος με ταξί στο Όρος Θαβώρ.
9)    Φιλοδωρήματα.
10)      Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δεν συμπεριλαμβάνονται:
1)    Προαιρετικές εκδρομές και εκδηλώσεις.
2)    Η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία.
3)    Η άνοδος με τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος.
4)    Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων.

Παρατηρήσεις:
1)    Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 200 Ευρώ. Τέλος εγγραφών το αργότερο μέχρι 30/04/19.
2)    Οριστική εξόφληση και προσκόμιση φωτοτυπίας διαβατηρίου (με φαξ ή με mail), το αργότερο μέχρι 28/06/19.
3)    Αριθμός λογαριασμού στην ALPHA BANK: GR4101403440344002002006192, Δικαιούχος: KITSAKIS TRAVEL & TOURISM.
4)    Το διαβατήριο θα πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες μετά την πραγματοποίηση του ταξιδιού, δηλαδή να έχει ημερομηνία λήξεως μετά τον Ιανουάριο του 2019.
5)    Το γραφείο μας καταβάλλει προσπάθεια, αλλά δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση ανεύρεσης ατόμου για παραμονή σε δίκλινο δωμάτιο, για κάποιον που ταξιδεύει μόνος του. Συνεπώς, οποιαδήποτε κράτηση για κάποιον που ταξιδεύει μόνος του, θα πρέπει να μετατραπεί σε μονόκλινο δωμάτιο με την ανάλογη επιβάρυνση. Τρίκλινα δωμάτια διατίθενται κατόπιν απαίτησης και συμφωνίας του πελάτη, χωρίς οικονομική ελάφρυνση, αλλά το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει για το μέγεθος του δωματίου και του κρεβατιού που παρέχεται από το ξενοδοχείο.
6)    Το πρακτορείο διατηρεί δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας, ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.
7)    Η τιμή έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές εισιτηρίων, φόρων αεροδρομίων και καυσίμων της 16/01/19. Τυχόν μεταβολή βαρύνει τον πελάτη.

icon_2ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
1)   Στο Ιερόν Ησυχαστήριον: Τηλ. 210 6399957
2)   Στα γραφεία μας: Βηλαρά 2, ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210 5249878-9 και 6948 669151, Fax: 210 5249889
www.kitsakistours.com
Αρ. Αδείας ΕΟΤ: 0206Ε60000343401

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου