Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

ΔΕΥΤΕ ΠΡΟΣ ΜΕ
Μέσα σ ένα κόσμο ταραγμένο, ανήσυχο και γεμάτο αγωνία ζει ο σημερινός άνθρωπος και παρ' όλα τα μέσα και τις ανέσεις που του παρέχει η "επιστήμη" (εντός εισαγωγικών, γιατί ξέφυγε της αποστολής της), ζει συνεχως υπό εφιάλτες.
Το άγχος και η αγωνία έχουν γεμίσει τα συρτάρια των φαρμακείων των σπιτιών με φάρμακα ηρεμιστικά!!
Στα ηρεμιστικά το έριξαν οι άνθρωποι και οι χριστιανοί ακόμη, για να βρούν ηρεμία και γαλήνη στην ταραγμένη ψυχή τους. Αλλά αυτό δεν είναι λύση, είναι υπεκφυγή από την πραγματικότητα.
Είναι ταραγμένος και ανήσυχος ο άνθρωπος, γιατί έκοψε την επικοινωνία του με το Θεό και δέθηκε με δεσμά του αντιχρίστου με χίλιους δυο τρόπους.
Προ δύο 2019 χρόνια, αντήχησε η γλυκειά φωνή του Λυτρωτου της ανθρωπότητος, του Ιησού Χριστού: "Δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι κάνω αναπαυσω υμας".
Προσκάλεσε και εξακολουθεί να προσκαλεί δια μέσου των αιώνων τους πονεμένους και τραυματισμένους από την αμαρτία, να τους ανακουφιση και να τους γιατρέψει τις πληγές της ψυχής.
Αλλά στην πρόσκλησή Του πρέπει να ανταποκριθεί ο άνθρωπος. Με μετάνοια να πλησιάσει το Χριστό γιατί : "Ουκ εστίν εν άλλω ουδενί η σωτηρία, ουδε γαρ όνομα εστίν έτερον υπό τον ουρανόν το δεδομενον εν ανθρώποις, εν ω δει σωθηναι ημας" (Αποσ. Παύλος)
Καλό ξημέρωμα! Αυριο Σάββατο Απόδοσης της Εορτής της Πεντηκοστής! Και του χρόνου με υγεία και αγωνιστικό φρόνημα!!!
Π. Ευθύμιος Μπαρδακας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου