Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2020.

ΘΕΟΥ ΦΑΝΕΡΩΣΙΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2020.
Κυριακή 6 Ιανουάριος 2020 με το Παλαιό Ημερολόγιο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο πρώτο λιμάνι της χώρας στον Πειραιά.
Το πρωΐ της Κυριακής, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου (Ανδριανού 27 Καμίνια Πειραιώς), ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία καθώς και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
Μετά το τέλος του Αγιασμού ακολούθησε λιτανευτική πομπή έως την προβλήτα, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, όπου ετελέσθη η Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στα ύδατα του λιμένος
Τους Ύμνους εψαλε με ΥΨΗΛΗΝ ΑΠΟΔΟΣΙΝ η Χορωδία της Μητροπόλεως Πειραιώς υπό την διεύθυνση του Δασκάλου και χοράρχου κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.
Στην μεγαλειώδη λιτανεία, καθώς και στη τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Καλλίνικος..
Ογδόντα νέοι αψήφησαν το κρύο και τις άλλες αντιξοες συνθηκες και έπεσαν στη θάλασσα κατά τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού,
Την ευθύνη της ταξεως είχαν : Ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Ταυλάριος, της Μητροπόλεως Αττικης και Βοιωτιας Πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης, ο Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως Πειραιώς π. Γεώργιος Κοντογιώργης και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Στυλιανός Τομαής από την Ιερά Αρχιεπισκοπή.
Την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Τοπικών Αρχών των Δήμων και της Περιφέρειας Πειραιώς και Αττικής.

ΣΤΙΓΜΙΌΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΏΔΗ ΠΟΜΠΉ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ




































2 σχόλια: