Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Γ Ι Ε Ν Ι Α Τ Ι Κ Ο Μ Η Ν Υ Μ Α

 Η ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΑΣ

Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Γ Ι Ε Ν Ι Α Τ Ι Κ Ο Μ Η Ν Υ Μ Α
(Υπό του π.Ευθυμίου Μπαρδάκα)
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζούμε σε ζοφερή εποχή. Πολύ γύρω μας απλώνεται το πνευματικό σκοτάδι.
Παρά την αύξηση των γνώσεων της επιστήμης και της τεχνολογίας, πολλοί άνθρωποι και ανάμεσά τους πολλοί νέοι, δεν ξέρουν ούτε γιατί ζούν, ούτε τί σκοπό έχουν σ αυτόν τόν κόσμο, ούτε πώς πρέπει να είναι η διαγωγή τους, ούτε πώς θα ικανοποιήσουν τούς βαθύτερους πόθους πού κρυφοκαίνε στήν καρδιά τους, ούτε πώς θα μπορέσουν να πλησιάσουν τον Θεό ...
Αυτό είναι το πνευματικό σκοτάδι. Και μαζί μ αυτό να βρίσκεται ο νέος άνθρωπος βουτηγμένος σε όλα τα αντίθετα. Ιδέες, θεωρίες, ιδεολογίες, τρόπους ζωής, πού τον οδηγούν πρός την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη πού πρέπει αληθινά να ακολουθήσει.
Νά όμως, μέσα σε τούτο το σκοτάδι ένα ΦΩΣ. ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!! Η Γέννηση του Ιησού Χριστού. Ειναι το γεγονός πού σκόρπισε τα σκοτάδια της προχριστιανικής εποχής και έφερε το πνευματικό ΦΩΣ στον κόσμο μας.
Και σήμερα, στά σκοτάδια του δικού μας κόσμου, το Αστέρι των Μάγων παίρνει χίλιες μορφές για να κατευθύνει τις ψυχές των νέων, πού είναι πάντα καλοπροαίρετες, στο φώς μιας ζωής ευλογημένης και ευτυχισμένης κοντά στο νεογέννητο Λυτρωτή.
Και το Αστέρι των Μάγων γεμίζει με απέραντη χαρά όσους το ακολουθούν και φτάνουν στο Παιδίον....
Αγαπητό μου παιδί, υπάρχει και για σένα ένα αστέρι.
Αν ώς τώρα δεν το είδες στη ζωή σου, παρακάλεσε τώρα τα Χριστούγεννα τον σαρκωθέντα Χριστό να στο φανερώσει.
Αν πάλι το είδες και το ξέρεις και έχεις νοιώσει το καθοδηγητικό του φώς στην ψυχή σου, μη διστάσεις να πάς όπου αυτό σε κατευθύνει.
Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά με υγεία και ότι καλό!!!
Π. Ευθύμιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου