Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ επ' ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του πατρός Ευθυμίου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ (20.01.2013) ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΗΣ ΤΣΑΚΟΥ



ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με τη βοήθεια Του Θεού, εορτάσαμε και εφέτος την ονομαστική Εορτή του πνευματικού μας Πατρός, π. Ευθυμίου.

Στον κατάμεστο από το ποίμνιό του Ιερό Ναό της Παναγίας της Προυσιωτίσσης, απολαύσαμε μία κατανυκτική Θεία Λειτουργία προς Τιμήν του φερωνύμου Αγίου Ευθυμίου.

Όλο το Εκκλησίασμα ευχήθηκε με την καρδιά του και με ειλικρινή αισθήματα αγάπης το «Εις Πολλά και ευλογημένα έτη επ΄ αγαθω της Εκκλησίας και του ιδίου», αποδεικνύοντας την αγάπη και τον σεβασμό που υπάρχει για τον πανάξιο

πνευματικό μας Πατέρα, ο οποίος, αγωνίζεται τον αγώνα τον καλό, επί πολλά ήδη έτη.

Με την συμπαράσταση των Πατέρων Συλλειτουργών του, έλαμπε από χαρά, δικαιολογώντας την ουσία του ονόματος του Αγίου Ευθυμίου, που έλαβε το όνομά του, όπως ο ίδιος ο π. Ευθύμιος μας εθύμισε, διότι έφερε την ευθυμία και την χαρά με την γέννησή του στην Οικογένειά του.

Στο τέλος, με την μικρή αλλά μεστή νοημάτων ομιλία του έκανε αυτό που ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΆΝΕΙ. Μας  έδωσε τις συμβουλές του για την ελπίδα που πρέπει να φωλιάζη στην ψυχή  μας, όταν είμεθα πραγματικά Πιστοί στο θέλημα Του Θεού.

Εσημείωσε πως, οι τεράστιες δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο Λαός μας, εξ αιτίας των κακών επιλογών και χειρισμών των θεμάτων της Πατρίδος μας, από αυτούς που, δεν «φυλάττουν Θερμοπύλες» όπως θα έπρεπε να τους καθοδηγή το καθήκον τους, μπορούν να αντιμετωπισθούν, με την Πίστη μας στον Θεό και την επιστροφή μας στις ρίζες της Ελληνοορθοδοξίας.

Γίναμε άπληστοι. Θελήσαμε να ζήσωμε με βάση ξένα πρότυπα και με τις, σκόπιμα λανθασμένες επιταγές των «φίλων» και «εταίρων» μας, ωδηγηθήκαμε σε ημέρες πρωτόγνωρες για τους νέους μας και εφιαλτικής μνήμης για τους παλαιότερους.

Με λόγο θερμό, εκτός αυτών, ετόνισε πως πρέπει να ξαναβρούμε τον Γνήσιο Ελληνορθόδοξο δρόμο μας και να πιστέψωμε πως η Ελπίδα δεν πρέπει να σβήση από τις ψυχές μας.

Η επάρατος Παγκοσμιοποίησης και ο σατανικής εμπνεύσεως Οικουμενισμός, προσπαθούν σαν λυσσασμένα σκυλιά να αλώσουν την Ορθόδοξη Ελλάδα μας, δημιουργώντας δυστυχία και ενσπείροντας στις ψυχές μας την απελπισία, τον συμβιβασμό και την αποδοχή των αθέων και διαλυτικών μεθόδων που άρχισαν, ήδη, να εφαρμόζωνται στις «προηγμένες» χώρες. Στις χώρες που επιτρέπουν τους «γάμους» μεταξύ ομοφυλοφίλων, που έχουν ΕΠΙΣΗΜΑ παιδοφιλικά Πολιτικά Κόμματα, που ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ Τον Θεό και λατρεύουν την ύλη, πιστοί στα σατανιστικά κελεύσματα του μαμωνά.

Και βλέπομε μπροστά μας καθαρά, να κηρύττουν διάφοροι διωγμό εναντίον της Εκκλησίας, με διάφορες μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην πλήρη αποδυνάμωσή της ώστε να εκλείψη κάθε είδους θρησκευτικό συναίσθημα στους Έλληνες.

Εκήρυξε με τα λόγια του έναν ανυποχώρητο αγώνα εναντίον αυτών των μεθοδεύσεων και μας εκάλεσε όλους να μείνωμε στις επάλξεις, να αγωνιστούμε για πρόοδο και προκοπή, ασυμβίβαστοι στα θέματα της Γνησίας Ορθοδοξίας μας.

Μας εθύμισε, πως οι Τούρκοι στα 400 χρόνια που μας καταδυνάστευαν, ζητούσαν από τους Έλληνες όχι να δεχθούν να λέγωνται Τούρκοι αλλά το να ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΟΥΝ…!

Η Πίστις μας. Αυτό είναι που, ουσιαστικά, μάχονται. Αυτό τους φοβίζει. Αυτό είναι το τελευταίο ανάχωμα αμύνης των ανθρώπων ενάντια στους σκοπούς των. Όσο και αν φαίνεται παράλογο ή υπερβολικό, εκείνο που προσπαθούν με κάθε μέσο να σβήσουν, είναι η Πίστις μας.

Φοβούνται την Ορθοδοξία. Και με την ολομέτωπη επίθεσή τους, προσπαθούν να μας εξαναγκάσουν να συμβιβαστούμε στις θελήσεις τους, πιέζοντας τον Λαό μας, από ΟΛΕΣ τις πλευρές.

Οικονομία, Πολιτιστικές και πολιτισμικές αξίες, Ιδανικά, κάθε τι το Ελληνικό και κυρίως κάθε τι το Ορθόδοξο, αποτελούν τους στόχους μέσω της διαλύσεως των οποίων προσπαθούν να επικρατήσουν.

Ενστάλλαξε στις ψυχές μας κάτι από το αγωνιστικό πνεύμα που υπήρχε στις ψυχές των τόσων και τόσων νεομαρτύρων μας, οι οποίοι ΔΕΝ λύγισαν. Ανεφέρθη, με μεγάλη συγκίνηση στους κτήτορες του Ιερού Ναού της Παναγίας της Προυσιωτίσσης και κυρίως στην Μακαριστή Γερόντισσα Γρηγορία και εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του βλέποντας το Ποίμνιό του να χαίρεται μαζί του.

Μας συνέστησε να μείνουμε μακριά από τις διαλυτικές φωνές διαφόρων εγκαθέτων, που επιδιώκουν το χάος και την οχλοκρατία.

Σεβαστέ μου π. Ευθύμιε, εύχομαι όπως Ο Θεός δια πρεσβειων του Αγίου Ευθυμίου, σου δίνη μακροημέρευση, διότι αποτελείς το Πνευματικό στήριγμά μας, μέσα σ’ έναν κόσμο που έχει χάσει τον δρόμο του.

Με τα λόγια σου αλλά και τα έργα σου, μας δίνεις κουράγιο να σταθούμε στα πόδια μας, να γεμίσωμε Ελπίδα, να χαράξη το χαμόγελο στα χείλη μας και ωπλισμένοι με Πίστη, να στρέφωμε το μυαλό και την ψυχή μας στην Παναγιά μας την Προυσιώτισσα, η οποία είναι βέβαιο πως θα ακούση τις θερμές και ειλικρινείς μας Προσευχές.

Τόσο ως Έλληνες όσο και ως Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, έχομε αποδείξει πως στα δύσκολα, από λίγοι και αδύνατοι, μεταβαλλόμεθα σε πολλούς και δυνατούς, όταν δεν αποκοπούμε από την Πίστη και, την Παράδοσή μας και μαζί με τις θερμές μας Προσευχές, ξαναπιάνωμε την αξίνα, το μαντρί και την βάρκα, δημιουργώντας την πρωτογενή μας παραγωγή, ή έλλειψη της οποίας, μετά από ύπουλες μεθοδεύσεις «επιδοτήσεων» κ.λπ., μας έφερε στο σημερινό κατάντημα.

Ο Γνωστός Νομπελίστας Ελύτης, είπε κάποτε πως «αν αποσυνθέσης την Ελλάδα, στο τέλος θα δης να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Πού σημαίνει πως με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις»…!

Να γιατί οι «Ευρωπαίοι», μέσω κάποιων εδώ εγκαθέτων τους, έδιναν… «επιδοτήσεις» σε αγρότες και ψαράδες αν ξερρίζωναν ελιές και αμπέλια ή κατέστρεφαν τα ξύλινα καΐκια τους…!  Θα τους κάνωμε το χατίρι;

Σεβαστέ μας π. Ευθύμιε, να είσαι βέβαιος, πως τα λόγια σου πιάνουν τόπο. Με τις ευλογίες σου, τα λόγια σου και τις προσευχές σου, σε συνδυασμό με την αναθέρμανση και της δικής μας Πίστεως και των ειλικρινών μας προσευχών, ΔΕΝ θα λυγίσωμε.

Ευχαριστούμε για την τόνωση που μας έδωσες και μας δίνεις και σε παρακαλούμε να μη πάψης να προσεύχεσαι για το Ποίμνιό σου και για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες, όπως κάνεις μέχρι σήμερα.

Έτη πολλά, ευλογημένα και καρποφόρα!

Ένα Πνευματικό σου παιδί.

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΥΘΥΜΙΟ ΛΙΓΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ. ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ , ΑΠΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.ΠΑΤΕΡΑ ΕΥΘΥΜΙΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ , ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή