Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019


ΠΑΡΑΊΝΕΣΗ ΩΦΈΛΙΜΗ...


Προς τους λαϊκούς που αισθάνονται "Σωτήρες" και βάλθηκαν να σώσουν τον κόσμο δημοσιεύοντας παρεκτροπές και λάθη ιερωμένων, έχω να τονίσω ότι, πρέπει να αφήσουν κατά μέρος την κριτική, τις άσκοπες και επικίνδυνες συζητήσεις στο διαδίκτυο, να κοιτάξει ο καθένας την λερωμένη του φωλιά, την προσευχή και την τακτική επικοινωνία με τον πνευματικό του.

Κάθε θέμα, κάθε απορία, κάθε πρόβλημα που τους απασχολεί και, ίσως τους σκανδαλίζει, πρέπει να το συζητούν με τους πνευματικούς και όχι μέσω του διαδικτύου. Διότι δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να αναπαράγουν τις βρωμιές που εξαπολύουν οι επιτήδειοι εμπαθείς και κακότροποι και να κάνουν μεγάλο κακό στην Εκκλησία.

Το ότι η Ορθοδοξία άντεξε και θα αντέξει στις αιρέσεις, στα σχίσματα αλλά και και στις αδιακρισίες των μελών της, οφείλεται στο γεγονός της υπάρξεως αγωνιστών με λογική και με σύνεση..

Ο καθένας μας μπορεί να αντιδρά διακριτικά και δημόσια αν το απαιτεί η περίπτωση αναλόγως με το πόσο μαχητικός μπορεί να είναι κατά των αμέτρητων αιρέσεων της εποχής μας.
ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΗΣΑΝ

Π.Ευθυμιος


2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα π. Ευθύμιε ευλογείτε.

    Σχετικά με αυτό που γράφετε :

    "Κάθε θέμα, κάθε απορία, κάθε πρόβλημα που τους απασχολεί και, ίσως τους σκανδαλίζει, πρέπει να το συζητούν με τους πνευματικούς και όχι μέσω του διαδικτύου."

    Θα σας μεταφέρω λοιπόν την προσωπική μου εμπειρία στο θέμα αυτό:

    Κάθε φορά λοιπόν που ανέφερα κάποιο "καυτό" ΓΟΧικο θέμα στον πνευματικό μου, εκείνος μου έλεγε ότι αυτό πρέπει να το συζητήσω με τον Επίσκοπο και δήλωνε μη αρμόδιος να δώσει απαντήσεις.

    Αν λοιπόν κάθε φορά που προκύπτει ένα σοβαρό θέμα ο λαϊκός πρέπει να πηγαίνει από τον Άννα στον Καϊάφα, τότε να με συγχωρείτε αλλά δεν έχουμε και απεριόριστο χρόνο να τρέχουμε στα γραφεία Ιερέων και Αρχιερέων για συζητήσεις....

    Προσωπικά πάντως την λύση την έχω βρει, μόνο που βάζω σε ταλαιπωρία τον Σεβ. Φώτιο να γράφει συνέχεια e-mails.

    Όποιος αδελφός επομένως έχει ερωτήσεις και επιθυμεί να λάβει απαντήσεις αν γράψει στον Σεβ. Φώτιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδελφέ Κυριάκλο, εξαρτάται από τόν Πνευματικό αν έχει ποιμαντικές ικανότητες. Αν όχι δεν είναι ότι καλύτερο να δημοσιεύει κανείς σε συνέχειες λάθη η παραπτώματα ιερέων η επισκόπων και να σχολιάζει από κάτω η κάθε άσχετη κυρία κατινα. Στο άρθρο μου στηλιτεύω τους εμπαθείς σχολιαστές και τους αδιάκριτους που με τον τρόπο τους κάνουν ζημιά στην Εκκλησία μεγαλύτερη από αυτή που κάνουν οι εχθροί Της. Καλο βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή