Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Επειδή ζούμε στα έσχατα, και οι χριστιανοί έχουμε "κατάμαυρα μεσάνυχτα" στα θέματα που αφορούν την πίστη μας ,θα θελα να μοιραστώ μαζί σας λίγες σκέψεις του αδελφου Αδάμ από το Google:

Άντε να μπούμε λίγο στα πιο βαθιά νερά!!!
Περί πίστεως ο λόγος φίλοι μου !!!
Επειδή ζούμε στα έσχατα, και οι χριστιανοί έχουμε "κατάμαυρα μεσάνυχτα" στα θέματα που αφορούν την πίστη μας ,θα θελα να μοιραστώ μαζί σας λίγες σκέψεις μου !!!
Ξέρετε φίλοι μου ότι μετά την ΛΗΣΤΡΙΚΉ ΣΥΝΟΔΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ , Η ΑΙΡΕΣΗ ΩΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΜΠΗΚΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΑΠΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ;;;
Θα μου πείτε μερικοί: Και τι μας νοιάζει εμάς; Εμείς κάναμε την σύνοδο; Εμείς ευθινόμαστε για αυτό το κακό; Ας δώσουν λόγο αυτοί που δογμάτισαν "την αποστασία"!!!
Είναι ένας πάρα πολύ όμορφος τρόπος για να αποποιηθείς την οποιαδήποτε ευθίνη. Εγώ θα σε ρωτήσω το εξής:
Αν σου πουν ότι ο "τάδε" η η "ταδε" πάσχει από μια πολύ σοβαρή μεταδοτική αρρώστια, θα τολμήσεις να μοιραστείς το ίδιο ποτήρι, η το ίδιο πιάτο η το ίδιο κρεββάτι, έστω και αν το πρόσωπο αυτό είναι πολύ δικός σου άνθρωπος; Γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν σκέφτεσαι το ίδιο; Γιατί δεν λες ας πούμε "και τι φταίω εγώ για την αρρώστια αυτού του ανθρώπου" ; Εγώ θα φάω μαζί του και θα πιω απ'το ποτήρι του ,ας δώσει αυτός λόγο για την αρρώστια του!!
Στα θέματα που αφορούν την υγεία , παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί, οι οποίοι είναι οι γιατροι!!! Και αν έχουμε απορείες, ανοίγουμε τους υπολογιστές, μπαίνουμε σε ειδικές σελίδες του διαδικτύου, και ψάχνουμε έως ότου να μάθουμε !!! Για την πίστη μας όμως δεν μας νοιάζει να μάθουμε!!! Βολευομαστε σε ότι αρέσει στα αυτάκιαμας!!! Βολευόμαστε σε ότι μας λένε οι άσχετοι και δεν τρέχουμε στους Αγίους μας!!!! Τι λένε οι Άγιοι ,τι λένε οι Οικουμενικές σύνοδοι , οι κανόνες της εκκλησίας , η Αγία Γραφή όταν μπει στην εκκλησία μας ο θανατηφόρος ιός της αιρέσεως!!!! Τι έκαναν οι άγιοι σε περιόδους αιρέσεως στην εκκλησιαστική ιστορία να κάνουμε και εμείς το ίδιο για να μην πεθάνουμε δογματικά;;;; Απο ποιον περιμένετε να σας πει την αλήθεια; Απ' τους αρχιπροδώτες της πίστεως Βαρθολομαίο , Ιερόνυμο μετά της συνοδείας αυτών που εισήγαγαν τον θανατηφόρο (έμπολα) στην ζωή της εκκλησίας μας ;;;;;
Ας δούμε ένα παράδειγμα για να κατανοήσουμε την σοβαρότητα του θέματος.
🇬🇪
Το 815 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη έγινε μια ληστρική σύνοδο ,που κατωχείρωσε την κατάργηση των ιερών εικόνων. Μέχρι και την σύνοδο , οι επίσκοποι που έφεραν αυτές τις απόψεις, μνημονεύονταν απ' την εκκλησία . Μετά την σύνοδο όμως , για να δούμε τι λέει ότι πρέπει να ισχύει ο πολύς Άγιος Θεόδωρος ο στουδίτης !!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΘ'. ΠΡΟΣ ΘΕΌΦΙΛΩ ΗΓΟΥΜΕΝΩ!!!ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΥΔΙΤΟΥ :
" Φεύγε από την αίρεση και τους αιρετικούς, μην έχεις καμία εκκλησιαστική κοινωνία, ούτε να μνημονεύεις κάποιον από αυτούς στη θεία λειτουργία. Διότι υπάρχουν φοβεροί κανόνες, οι οποίοι απειλούν με μεγάλες ποινές αυτούς που συγκαταβαίνουν προς τους αιρετικούς ακόμη και μέχρι του σημείου της κοινής συνεστιάσεως!!!
Εάν όμως απορήσει η οσιότης σου ,πως αυτό δεν σου το αναφέραμε πριν απ' την λεηλασία της μονής, αλλά απεναντίας εμείς στη Μονή του στουδίου μνημονεύαμε τους επισκόπους της Κωνσταντινουπόλεως, θα πρέπει να γνωρίζεις οτι μνημονευαμε τότε ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Η ΣΎΝΟΔΟΣ ,ΟΥΤΕ ΕΙΧΕ ΣΥΝΟΔΙΚΩΣ ΕΚΦΩΝΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑ .
και πριν υπάρξει αυτή η ξεκάθαρη ομολογία και αποδοχή της αιρέσεως από τους επισκόπους, δεν ήταν ασφαλές να αποκοπούμε τελείως από τους παράνομους, αλλά μόνον να αποφεύγουμε τη φανερή και δημόσια εκκλησιαστική κοινωνία με αυτούς, να τους μνημονεύουμε δε, κατά οικονομία άχρι καιρού.
Από την ώρα όμως που έγινε φανερή και ξεκάθαρη η αιρετική ασέβεια και κατοχυρώθηκε συνοδικώς, πρέπει και εσύ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ να αποφύγετε με παρρησία κάθε εκκλησιαστική επικοινωνία με τους κακό δοξους, και να μην μνημονεύεται κάποιον από αυτούς οι οποίοι συμμετείχαν στη σύνοδο, η είναι ομόφρονες με τις αποφάσεις τους.
Επειδή ο ιερός Χρυσόστομος εχθρούς του Θεού δεν χαρακτήριζε μόνο τους αιρετικούς, αλλά και όσους είχαν εκκλησιαστική κοινωνία μαζί τους!!!
Άγιος Θεόδωρος ο στουδίτης!!!!



Πόσο πιο ξεκάθαρο πρέπει να γίνει το θέμα? Η εκκλησία μας είναι πεντακάθαρη. Δεν είναι ένας χώρος όπου ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει . Στην Θεία Λειτουργία λέμε πρώτα. "Εν πρώτοις μνησθητι Κύριε του Αρχιεπισκόπου Βαρθολομαίου η του ... τάδε που μνημονεύει τον Βαρθολομαιο, ΤΟΝ ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝΤΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΣΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!!! ...Ποιόν Κοροϊδεύουμε φίλοι μου;;; Κα παρακάτω: "Την ενότητα της Πίστεως..." Δηλαδή τι λέμε ; Γνωρίζουμε; ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΙΣΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΌ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ;;; ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΩΣ " ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΜΑ";;;;

4 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΌΣ Ο ΑΔΑΜ !

    Να συμπληρώσω με τη σειρά μου :

    «Εξέλθετε εκ μέσου αυτών και αφορίσθητε και ακαθάρτου μη άπτεσθε» (Β΄Κορ.6,17).

    Είναι πάντως πολύ "περίεργο" πώς γίνεται, στη σημερινή εποχή της υπερ-πληροφόρησης, να γνωρίζουμε με κάθε δυνατή λεπτομέρεια για τις "συνήθειες" κάθε τυχάρπαστης τηλεπερσόνας ενώ ταυτόχρονα να δηλώνουμε άγνοια για τα φλέγοντα θέματα της Πίστεως από τα οποία εξαρτάται η σωτηρία μας.

    ΥΓ: Το "κατηχητικό" που λέγεται τηλεόραση πρέπει να αντικατασταθεί από ένα κρυφό σχολειό εντός της ενορίας και της οικογένειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαρισαίου φύγωμεν ὑψηγορίαν, καὶ Τελώνου μάθωμεν, τὸ ταπεινὸν ἐν στεναγμοῖς, πρὸς τὸν Σωτῆρα κραυγάζοντες· Ἵλαθι μόνε ἡμῖν εὐδιάλλακτε.

      ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
      ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ.

      Διαγραφή
    2. 1) Σας ευχαριστώ π.Ευθύμιε για τις ευχές σας.


      2) Προς Unknown17 Φεβρουαρίου 2019 - 3:17 π.μ. :

      Λέει ο Κύριος Ιησούς Χριστός :

      " λέγω γὰρ ὑμῖν ὅτι ἐὰν μὴ περισσεύσῃ ἡ δικαιοσύνη ὑμῶν πλεῖον τῶν γραμματέων καὶ Φαρισαίων, οὐ μὴ εἰσέλθητε εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν."

      Ο Φαρισαίος είχε αρετές αλλά δεν είχε ταπείνωση. Ο τελώνης είχε ταπείνωση αλλά ήταν αμαρτωλός.

      Στόχος του Ορθοδόξου Χριστιανού είναι να έχει την ταπείνωση του τελώνη μαζί με τις αρετές του Φαρισαίου.

      Αν αναφέρεστε σε εμένα ότι το παίζω Παλαιοημερολογίτης, σας λέω ότι ότι η αναμύρωσή μου έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά στο Κερατσίνι, το έτος 2016 ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. Επομένως έχω την Ευλογία, την Τιμή και την Χαρά να είμαι κι εγώ μέλος της Αγιωτάτης Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών.

      Διαγραφή