Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

ΔΙΠΤΥΧΑ ΖΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΘΝΕΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΔΗ

ΔΙΠΤΥΧΑ ΖΩΝΤΩΝ  
Μνήσθητι Κύριε των δούλων Σου, πάσης επισκοπής Ορθοδόξων χριστιανών, Πατριαρχών, Αρχιερέων, Ιερέων, Ιερομονάχων, Ιεροδιακόνων και Μοναχών, των εν πάση τη οικουμένη, ών Σύ Κύριε γινώσκεις τα ονόματα.
Μνήσθητι Κύριε, πάντων των θλιβομένων, δεομένων, πενήτων, αδελφών ημών, των εν ανάγκαις νοσούντων, καμνόντων, αιχμαλώτων, των μισούντων και αγαπώντων ημάς, των μεμνημένων των πενήτων, πάντων των αμαρτα- νόντων και παρεκτραπέντων εκ των Θείων Σου εντολών, των δι εμού πλημμελησάντων και σκανδαλισθέντων, των νεοφω-τίστων και κατηχουμένων, των αναδόχων ημών εκ του Θείου Βαπτίσματος, των γονέων και συγγενών ημών κατά σάρκα, των εν θαλάσση πλεόντων και οδηπορούντων, των εν ασθενεία κατακειμένων και πάντων των κακουχουμένων υπό των συνεχουσών ημάς περιστάσεων.

Μνήσθητι Κύριε και πάντων των ορφανών, χηρών, νηπίων, νέων, γερόντων, ομοζύγων και πάσης ψυχής χριστιανών Ορθοδόξων, των από περάτων έως περάτων της οικουμένης.
Μνήσθητι Κύριε των ελεούντων και διακονούντων ημίν, των εν πάσαις ταις Αγίαις Σου Εκκλησίες και Ιεροίς Μοναστηρίοις και σκήτεσι κοπιώντων, ψαλλόντων, αναγινοσκόντων, αγρυπνούντων και των εν ερημία και όρεσι ασκουμένων.

ΔΙΠΤΥΧΑ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ

Μνήσθητι Κύριε, πάντων των επ’ελπίδι αναστάσεως ζωής αιωνίου κεκοιμημένων ορθοδόξων Βασιλέων, Πατριαρχών, Αρχιερέων, Ιερέων, Διακόνων, Μοναχών, Αναγνωστών και παντός ιερατικού και μοναχικού τάγματος. Των υπέρ πίστεως και πατρίδος αγωνισαμένων και πεσόντων εν τοις ιεροίς υπέρ ελευθερίας του Έθνους αγώσι πάλαι τε και επ’εσχάτων, των εν αιχμαλωσία και δουλεία θανόντων πατέρων και αδελφών ημών. Των εν όρεσι, των εν σπηλαίοις, των εν θαλάσση πνιγέντων, υπό θηρίων φαγέντων, των καέντων και αιφνιδίως θανέντων. Των διδασκάλων του γένους ημών. Των τελειωθέντων εν τω Ιερώ Αγώνι της Ορθοδοξίας. Των αειμνήστων κτητόρων, ανακαινιστών, δωρητών, ευεργετών και αφιερωτών του Αγίου Οίκου τούτου και των ιερατευσάντων και διακονησάντων εν Αυτώ. Των γονέων ημών και διδασκάλων και Προπατόρων, αδελφών και συγγενών και πνευματικών αναδόχων.
Μνήσθητι Κύριε, πάντων των προσενεγκόντων και υπέρ ών προσήνεγκαν δια της εμής αναξιότητος υπέρ της σωτηρίας αυτών και ανάπαυσον τάς ψυχάς αυτών όπου επισκοπεί το φως του προσώπου Σου, υπέρ ών ικετεύη η Αγία Σου Εκκλησία, πρεσβείαις της Παναχράντου Μητρός Σου και πάντων των Αγίων των απ’αιώνος ευαρεστησάντων και εξαγορασθέντων τω Τιμίω Σου αίματι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου