Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΕΚ ΤΩΝ ΜΑΚΑΡΙΣΜΩΝ

"Μακάριοι οι ακουοντες τον λόγον του Θεού και φυλάσσοντες αυτόν " (Λουκ.11, 28).
Και άλλους Μακαρισμους απηύθυνε ο Κύριος αλλά αυτός που αναφέραμε πιο πάνω συμπεριλαμβάνει όλους γιατί μακαρίζει εκείνους οι οποίοι μελετούν και εφαρμόζουν το θέλημα Του Θεού: "Μακάριοι οι ακούοντες τον λόγον του Θεού και φυλάσσοντες αυτον" 

Απο τον λόγον του Θεού θα πάρουν απαντήσεις οι άνθρωποι στα σπουδαιότερα ζητήματα: ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΉΛΘΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ? ΠΟΙΟΣ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ? ΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ? ..... Και δεν ζουν "ως ελπίδα μη έχοντες και άθεοι εν τω κόσμω" (Έφεσ.2,12), δεν είναι "κλυδωνιζόμενοι Και περιφερομενοι παντι ανεμω" (Έφεσ.4, 14) αλλά έχουν αλάνθαστη και ασφαλή γραμμή που βαδίζουν.

Στα λόγια του Κυρίου βρίσκουν απερίγραπτη εσωτερική αγαλλίαση : "Ως γλυκεα τω λαρύγγι μου τα λόγια Σου, υπέρ μέλι τω στοματι μου" (ψαλμός 118, 103), "τα δικαιώματα Κυρίου ευθεα, ευφραινιντα καρδίαν" (ψαλμός 18,9)

Επί πλέον, με το να εφαρμόζουν οι χριστιανοι τον λόγο του Θεού, συντελούν στο να δοξαζεται ο Θεός. "Όπως ιδωσιν ημών τα καλά έργα και δοξασωσι τον πατέρα υμών τον εν τοις ουρανοις" (Ματθ. 5,16). 

Και ενώ ζουν "εν μέσω γενεάς σκολιάς και διεστραμμενης" .(Φίλιπ.5,,15), αυτοί, ακουοντες και εφαρμοζοντες τον λόγο του Θεού, φαίνονται "ως φωστήρες εν κοσμω" (Φιλιπ. 2, 15).

Π.Ευθυμιος Μπαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου