Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΕΣΧΆΤΗ ΏΡΑ ΕΣΤΙ.

Ε Σ Χ Ά Τ Η   Ώ Ρ Α   Ε Σ Τ Ι
Ζούμε οι χριστιανοί στην εποχή της Χάριτος.

Στην εποχή μετά την Θυσία του Χριστού εις τον Γολγοθά και την Αγία του Ανάσταση.

Και θα έλεγε κανείς ότι για τους Χριστιανούς δεν υπάρχει πλέον δυσκολία η κίνδυνος.

Όμως όχι.
Και σήμερα υπάρχουν καταστάσεις όμοιες .με εκείνες των Χριστιανών, προς τους οποίους ο Ευαγγελιστής Ιωάννης έγραφε : ΠΑΙΔΙΑ ΕΣΧΆΤΗ ΏΡΑ ΕΣΤΊ (Α' Ιω. β' 18).
Δηλαδή, παιδιά νου, είναι κρίσιμες ημέρες και γεμάτη από κινδύνους η σημερινή εποχή.
Αυτή την αλήθεια οι πιστοί πρέπει πολύ να την υπολογίζουμε.
Γιατί, πράγματι, η εποχή μας είναι κρίσιμος και γεμάτη κινδύνους για την πνευματική μας ζωή και την σωτηρία μας.
Όπως και τότε, "αντίχριστοι πολλοί γεγόνασι".
Πλήθος αιρετικών και αλλοθρήσκων έχει εισβάλει στην Πατρίδα μας και με χίλιους πονηρούς τρόπους προσπαθούν να μολύνουν το θρησκευτικό μας συναίσθημα και την Ορθοδοξία μας.
Είτε κρυφά είτε φανερά διαδίδουν τις πλάνες των με τις ευλογίες Πατριαρχών και Επισκόπων που εκπροσωπούν το νεο δόγμα της Μεταπατερικής Θεολογίας.  ΟΥΜΑΝΙΣΤΑΙ ...
Έλληνες που, ενώ ήσαν Ορθόδοξοι, πρόδωσαν την πίστιν και ακολουθούν τους αιρετικούς.
Στις σελίδες των εφημερίδων και στα άλλα Μέσα Μαζικής Συγχύσεως, φωτογραφίζονται συμπρισευχόμενοι εν μέσω Θείας Λειτουργίας, εν πλήρη στολή και προσπαθούν δια των εικόνων να μεταδώσουν τις αντίχριστες διδασκαλίες των.
Είναι οι Πρόδρομοι του αντίχριστου, περισσότερο επικίνδυνοι από τους ξένους.
Πράγματι ΕΣΧΆΤΗ ΏΡΑ ΕΣΤΙ.
Γι αυτό πρέπει πολύ να προσέχουμε οι ορθόδοξοι χριστιανοί.
ΜΗ ΠΑΝΤΙ ΠΝΕΎΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ΑΛΛΆ ΔΟΚΙΜΆΖΕΤΕ ΤΑ ΠΝΕΎΜΑΤΑ ΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΎ ΕΣΤΊΝ (Α' Ιω. δ' 1).
Ωστόσο χειρότεροι εχθροί, είναι εκείνοι που ευρίσκονται εντός, περί των οποίων ο Απόστολος Παύλος χαρακτηρίζει ΕΧΘΡΟΎΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ.
Η ΕΣΧΑΤΗ ΩΡΑ δεν προσδιορίζεται μόνο από την υπαρξη αιρετικών. Εαν αυτοι ειναι εχθροί, που πολιορκούν την Πίστη εξωτερικώς, υπάρχουν άλλοι πού ευρίσκονται εντός. Αυτοί είναι χειρότεροι.
Είναι εκείνοι, τους οποίους ο Απόστολος Παύλος σημειώνει οτι εχουν ΘΕΟΝ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΆΝ..... ΟΙ ΤΑ ΕΠΙΓΕΙΑ ΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ...(Φιλιπ. γ' 18,19).
Αυτοί που πιστεύουν θεωρητικώς, και αυτοί που δηλώνουν εις την διαπασών Ορθοδοξία η θάνατος, έχουν όμως ζωή τελείως αντίθετη προς το πνεύμα του Χριστού.
Δυστυχώς εις τούς καιρούς μας έχουν αυξηθεί.
Και συναντά κανείς εύκολα χριστιανούς, πού, ενώ ομολογούν Ορθόδοξη Πίστη και ευρίσκονται μέσα στην Εκκλησία, με τον τρόπο της ζωής των, τον αντίθετο προς το θέλημα του Θεού, συντελούν στο "να βλασφημείται το όνομα του Θεού εν τοις έθνεσι" (Ρωμ. β' 24).
Ο Μ Ω Σ....
Όσο και αν "εσχάτη ώρα εστίν", όταν οι χριστιανοί αγωνιζόμαστε να ζούμε κατά το θέλημα του Θεού, όταν προσπαθούμε να είμαστε κοντά στον Κύριο, η κρισιμότητα των καιρών και οι κίνδυνοι δεν θα μας βλάψουν.
"Μένετε σταθεροί εις την στενήν σχεσιν και κοινωνίαν με τον Χριστόν, ώστε, όταν φανερωθεί ενδόξως, να έχομεν θάρρος και πεποίθησιν εις αυτόν.....κατά την Δευτεραν Του παρουσίαν" (Α' Ιω. β' 28)
Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ   Α Ν Ε Σ Τ Η!!!
Π.Ευθύμιος Μπαρδάκας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου