Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Ο Ναζωραίος ανέστη από των νεκρών!


Ο Ναζωραίος ανέστη από των νεκρών!
ΝΥΝ ΠΑΝΤΑ ΠΕΠΛΗΡΩΤΑΙ ΦΡΩΤΟΣ, ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΑ...
Προσθήκη λεζάντας
Μέ τό "Χριστός Ανέστη" στά χείλη, πανηγυρίσαμε οι πιστοί τή "εορτή των εορτρών καί πανήγυριν των Πανηγύρεων"..
Μαζί μέ την χαρά όμως, που δοκιμάσαμε διά τό πανευφρόσυνο γεγονός, είναι πρέπον νά καταγράψουμε τήν θλίψη καί την πικρία μας από τα ανελέητα μέτρα κατά των Ιερών Ακολουθιών και Μυστηρίων της Εκκλησίας. Της Εορτής του Ευαγγελισμού, των Βαΐων, και των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος, της Περιφοράς του Επιταφίου, Των Αγίων Παθών, του Μυστικού Δείπνου, της Ταφής και της Αναστάσεως του Κυρίου.
Ευχόμεθα να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες ημέρες.
Ωστόσο άς έλθομε νοερώς στήν Αγίαν Πόλιν Ιερουσαλήμ "λίαν πρωί της μιάς Σαββάτων" (Μάρκ. ιτσ΄ 2).
Οι Άρχοντες καί οι Αρχιερείς, αφού εξόντωσαν, όπως ενόμισαν, τόν αντίπαλόν των, τόν Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, έχουν παραδοθεί σε ύπνο βαθύ.
Αι Μυροφόροι Γυναίκες τρέχουν φοβισμένες "Ορθρου βαθέως" πρός τήν πόλιν. Τό κενόν μνημείον καί τό μήνυμα του Αγγέλου τίς εγέμισαν "τρόμον καί έκστασιν" (Μάρκ.ιστ΄ 8).
Τίποτα δέν φαίνεται νά έχει αλλάξει στήν καθημερινή ζωή τών Ιεροσολύμων. Εντός λίγων ωρών όμως σάν αστραπή διαδίδεται η πρωτάκουστη είδηση : Ο Ναζωραίος ανέστη από των νεκρών!
Οι άρχοντες πανικοβάλλονται και καταφεύγουν σέ ενέργειες σπασμωδικές. Δωροδοκούν τούς στρατιώτες της "κουστωδίας" και τους αναγκάζουν νά διαδώσουν ότι δέν ανέστη αλλά εκλάπη τό σώμα από τους μαθητάς, ενώ οι ίδιοι εκοιμώντο....
Τό ρεύμα που ξεπήδησε από τόν κενόν Τάφον, είναι ασυγκράτητο. Καλύπτει Ανατολή καί Δύση. Τίποτα δέν είναι ικανό να το αναχαιτίσει.
Ούτε τό σατανικό μίσος των Σταυρωτών, ούτε η αδίστακτη σκληρότητα των ειδωλολατρών Αυτοκτρατόρων μέσα στους αιώνας, Νερωνος, Διοκλητιανού, Μαξιμιανού και άλλων.
Η Εκκλησία του Θεού, βγαλμένη από τήν λογχευθείσα πλευρά του Θεανθρώπου, ζωογονεί μέχρι συντέλειας των αιώνων τους πιστούς μέσα από το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας δια της ΑΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ καί τό μένος των σταυρωτών συνεχίζει με έντονη την παρουσία του στους αιώνας και μέχρι των ημερών μας όπου φανερά πλέον οι σύγχρονοι εχθροί του Σταυρού και της Αναστάσεως γονάτισαν την ανθρωπότητα για να καταργήσουν το μήνυμα της Αναστάσεως καί της Αγίας Κοινωνίας και να επιβάλουν το σύστημα διακυβέρνησης του αναμενόμενου Αντίχριστου, η κατά άλλους Παγκόσμιου Δικτάτορα.
ΟΜΩΣ η ιστορία κατέγραψε και μας ενθαρρύνει......
Πολλοί σταυρωτέ ανά τους αιώνας μετανοούν, καί πιστεύουν στόν Αναστάντα Κύριο καί βαπτίζονται στό Όνομά Του.
Πρώην διώκτες αναδεικνύονται ένθερμοι κήρυκες της Αναστάσεως.
Συγκενεις νεκρών που έκλαιαν απαρηγόρητα τους νεκρούς των, γράφουν στους τάφους των προσφιλών των μηνύματα γενάτα φως καί ελπίδα, εμπνευσμένα από τήν Ανάσταση του Κυρίου.,
Ανθρωποι που έως χτές ησαν δούλοι παθων φοβερών, μεταβάλλονται και έχουν υψηλούς στόχους στη ζωή των.
Προτροπές σάν εκείνη του Πασχαλινου Υμνου "ΤΟΙΣ ΜΙΣΟΥΣΙΝ ΗΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΩΜΕΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΕΙ", που προηγουμένως ήσαν άγνωστοι, γίνονται πράξη καθημερινή.
Νέα ζωή, νέοι νόμοι γεμάτοι φως καί ελπίδα ανθίζουν στήν σκοτεινή έρημο της προχριστιανικής ανθρωπότητας.,
Αδελφοί καί Πατέρες, αγαπητά μου παιδιά και αγαπητοί φίλοι, "ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΟΡΤΑΖΟΜΕΝ ΝΕΚΡΩΣΙΝ, ΑΔΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΝ, ΑΛΛΗΣ ΒΙΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΥ ΑΠΑΡΧΗΝ ΚΑΙ ΣΚΙΡΤΩΝΤΕΣ ΥΜΝΟΥΜΕΝ ΤΟΝ ΑΙΤΙΟΝ, ΤΟΝ ΜΟΝΟΝ ΕΥΛΟΓΗΤΟΝ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ, ΘΕΟΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΝΔΟΞΟΝ"
Εάν φοβόμαστε τίς σκοτεινές δυνάμεις, που επιχειρούν με όλα τά μέσα νά γκρεμίσουν την Εκκλησία του Χριστού, εάν λαμβάνωμε υπ΄ όψιν μόνο τά δεδομένα της λογικής και νομίζομε οτι θά επικρατήσουν τελικώς τά αντίχριστα σχέδια των ισχυρών του κόσμου, εάν επίσης κλαιμε χωρίς ελπίδα μπροστά στίς ποικίλες δοκιμασίες της ζωής, είναι φανερό ότι δέν επηρέασε όσο πρέπει τήν ύπαρξή μας τό θαύμα της Αναστάσεως.
Ας φροντίζουμε δια μέσου των Μυστηρίων της Εκκλησίας μας νά κάνομε όλο και περισσότερο δική μας τήν ακατανίκητη δύναμη της Αναστάσεως Του Κυρίου.
-----------------------------------
Στίχ. Δόξα τῆ ἁγίᾳ Ἀναστάσει σου, Κύριε.
Νῦν πάντα πεπλήρωται φωτός, οὐρανός τε καὶ γ῅, καὶ τὰ καταχθόνια, ἑορταζέτω γοῦν πασα κτίσις, τὴν Ἔγερσιν Χριστοῦ, ἐν ᾗ ἐστερέωτα
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
π.Ευθύμιος Μπαρδάκας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου